Risk Management

Gecentraliseerd overzicht voorkomt verrassingen

Het werken met een complex IT-landschap kan voor verwarring zorgen waardoor u het overzicht over de verschillende activiteiten en beschikbaarheidsstatussen van de systemen verliest. ERMplanner ondersteunt u bij het creëren van een duidelijke digitale planning. Door de overzichtelijke planning, bent u in staat om onnodige conflicten te voorkomen. ERMplanner stelt u in staat conflicten te identificeren én ook meteen te elimineren. Hierdoor minimaliseert of vermijdt u de mogelijke risico’s en bespaart u veel tijd op de lange termijn.

Centrale Regie

Als releasemanager bepaalt u welke voorstellen er definitief in de planning worden opgenomen. Op deze manier behoudt u als releasemanager de regie over de totale releaseplanning. Door het digitale overzicht van ERMplanner bent u in staat deze beslissingen snel en eenvoudig te maken. Daarnaast beschikt ERMplanner over functionaliteit om alle conceptplanningen in kaart te brengen, zodat direct duidelijk is welke activiteiten nog wachten op een definitieve beoordeling.

Identificeer en elimineer knelpunten

Wanneer er een conflict zich voordoet wordt dit door ERMplanner meteen herkend en rood gemarkeerd in het totaaloverzicht. Dit zorgt ervoor dat u in één oog opslag ziet waar het conflict zich bevindt en stelt u in staat dit direct op te lossen. Hierdoor worden latere conflicten vermeden en zijn de risico’s op andere (onnodige) conflicten verlaagd.

Afbeelding 1: Overzicht conflict tussen een conceptplanning en een definitieve planning.
Afbeelding 1: Overzicht conflict tussen een conceptplanning en een definitieve planning.

Alle ketens gekoppeld en gestroomlijnd

Binnen ERMplanner heeft u ook de gelegenheid systemen te koppelen zodat er één gestroomlijnde keten ontstaat. Wanneer een systeem dan niet meer naar behoren werkt en dat impact heeft op een of meerdere andere systemen, zorgt ERMplanner ervoor dat u niet langer activiteiten op niet beschikbare systemen plant. Ook dit leidt tot risico vermijding.

Root cause analyse

Ondanks alle handelingen die u verricht voordat een release daadwerkelijk wordt uitgevoerd kan het toch voorkomen dat er complicaties optreden na een release. Wanneer zich een situatie als deze zich voordoet, is het van belang dat u zo snel mogelijk de oorzaak van het probleem achterhaalt, dit kan bijvoorbeeld middels een root cause analyse. ERMplanner biedt u ondersteuning in het uitvoeren van een root cause analyse omdat alle activiteiten in ERMplanner zijn vastgelegd. U bent dan in staat de complicatie eenvoudig terug te herleiden naar waar het conflict is ontstaan.