Quality Assurance

Overzicht en kwaliteitsbewaking

ERMplanner zorgt ervoor dat releaseprocessen soepeler en veiliger verlopen. Wanneer de releaseplanningen op orde zijn, wordt het change managementproces automatisch vereenvoudigd. Dit houdt in dat elke wijziging op het landschap wordt bijgehouden door ERMplanner.

Risk management

ERMplanner zorgt ervoor dat alle planningen gecentraliseerd worden en dat de releasemanager alle planningen, zowel concept- als definitieve planningen, overzichtelijk kan inzien. Daarnaast heeft ERMplanner de functionaliteit om systemen te koppelen zodat er een gestroomlijnde keten ontstaat. Dit zorgt ervoor dat er geen activiteiten op een ‘niet beschikbaar’ systeem worden gepland. In het geval dat dit toch gebeurt, kan de releasemanager dit gemakkelijk in ERMplanner zien doordat het rood kleurt. Middels deze weg is de releasemanager in staat conflicten direct te identificeren en te elimineren. Tot slot kan het zo zijn dat er complicaties optreden na een release en dat ondanks alle testinspanningen een systeem of keten niet naar behoren functioneert. ERMplanner kan hierbij ondersteunen omdat hierin alle activiteiten op uw landschap zijn vastgelegd, waardoor een Root Cause Analyse gemakkelijk uit te voeren is.

Optimalisatie

Naast het minimaliseren of zelfs het vermijden van conflicten door middel van ERMplanner, kan het ook voor komen dat er activiteiten uitvallen. Ook dit wordt duidelijk in ERMplanner zichtbaar. Doordat veranderingen in ERMplanner centraal gesynchroniseerd worden, wordt de gehele planning volledig transparant. Dit betekent dat projectmanagers eveneens kunnen zien welke planningen er definitief zijn en welke (nog) niet. In het geval van een ‘gat’ in de planning, stelt het hen in staat te communiceren met de releasemanager om te kijken of hun voorstel niet naar voren of naar achteren geschoven kan worden. De transparantie van de volledige planning zorgt dus niet alleen voor een duidelijk overzicht maar verhoogt daarmee ook de interne communicatie.

Poortwachtersfunctie

De interne communicatie wordt tevens versterkt door de praktische en duidelijke weergave van alle projectvoorstellen. Deze voorstellen vormen een ideale leidraad voor het zogenoemde poortwachters-overleg. Tijdens dit overleg wordt centraal besloten welke (concept)planningsvoorstellen al dan niet worden geaccepteerd. Gedurende dit overleg wordt gezamenlijk door de releasemanagers besproken over mogelijkheden van bijvoorbeeld een gezamenlijke livegang of tegelijkertijd gebruiken van specifieke omgevingen, dit heeft een positieve invloed op de efficiëntie van de algehele releaseplanning en verhoogt hiermee de Return on Investment. De poortwachtersfunctie houdt in dat de releasemanagers concept-planningen kan inzien waarna deze beoordeeld worden om wel of niet definitief in de planning te zetten.